Свиленски от Смолян: Заради социалната политика на БСП втората година от майчинството стана 710 лв

Свиленски от Смолян: Заради социалната политика на БСП втората година от майчинството стана 710 лв

Председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски продължава поредицата от срещи на ръководството на БСП със социалисти и граждани от цялата страна. Пред колектива в Смолян той представи ролята на левицата като част от управлението, основните политики и цели на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

На срещата присъстваха членът на Изпълнителното бюро на левицата Емил Хумчев, председателят на Областния съвет на БСП в Смолян Владислав Емирски, Милко Гавазов – председател на Общинския съвет на БСП-Смолян, председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Дора Янкова, областният координатор на левицата в Смолян и общински съветник от БСП в града Иван Френкев, членът на Националния съвет Ленко Петканин, общински председатели, кметове и актив на партията.

Важен акцент от срещата бе подготовката и организацията за предстоящите местни избори през 2023 г. Обсъдени бяха представите на местните за развитието на областта, тяхната готовност и всеотдайност да работят за по-добра Смолянска област, както и възможността за разширяване на обществената подкрепа чрез нови инициативи и взаимодействие с други партии и организации.

Георги Свиленски се запозна с част от проблемите на областта, които присъстващите изложиха пред него. Като основни такива се очертаха въпросите с ценовата криза, инфлацията и пристигащите бежанци от Украйна. Обсъдени бяха мерките и готовността на правителството да помогне на засегнатите по всеки един от тези проблеми.

Във връзка със задълбочаващата се демографски криза и обезлюдяването на районите Свиленски посочи част от социалните мерките, които се предвиждат: „Освен всичко друго, активната социална политика, особено тази в помощ на младите семейства, е насочена и към решаване на демографските проблеми на България“, заяви той, като уточни, че от 1 април обезщетението за втората година от майчинството става 710 лв., увеличава се подкрепата на семействата за отглеждане на деца, вдига се минималната работна заплата, увеличава се обезщетенията за безработица, както и помощта за хората с увреждания.

„По този начин БСП се грижи както за децата и младите семейства, така и за най-уязвимите и възрастни хора“, каза още той.

Социалистите от област Смолян изразиха своята подкрепа и одобрение към работата на парламентарната група на “БСП за България“, както и към политиките на БСП като част от управлението.

Вирни се горе