СВЕТОВНАТА МЕДИЦИНСКА АСОЦИАЦИЯ ОСЪДИ РУСКАТА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА

 СВЕТОВНАТА МЕДИЦИНСКА АСОЦИАЦИЯ ОСЪДИ РУСКАТА ИНВАЗИЯ В  УКРАЙНА

anri

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, проф. Андрей Кехайов, за поредна година е единственият представител на българската медицинска общност на престижното събитие Световната медицинска асоциация категорично осъди Руската инвазия в Украйна. Това стана по време на Генералната асамблея, провеждаща се в Берлин, Германия в периода 5 -8 октомври 2022 г. На Форума присъстваха представители от над 50 страни в т.ч. Германия, Франция, Швейцария, Великобритания, САЩ, Чехия, Тайланд, Япония и др.

И тази година България беше представена на престижното събитие от президента на Югоизточно- Европейския Медицински Форум, проф. Андрей Кехайов. Вицепрезидентът на ЮЕМФ и президент на Украинската медицинска асоциация - д-р Олег Мусии чрез свои представители връчи сертификати на Световната медицинска асоциация с благодарност за оказаната финансова и морална подкрепа през тези тежки за Украйна и украинските лекари.

В различните сесии на Генералната Асамблея на СМА бяха обсъдени и приети и важни текстове, касаещи Медицинската етика в глобализирания свят, Психичните болести, последващи Ковид-19 и др.

В рамките на последния ден от престижното събитие встъпи в длъжност и новият президент на Световната медицинска асоциация- д-р Осахом Енабулеле от Нигерия. Освен това, по традиция, беше избрана и бъдещата президентка на Асоциацията д-р Масома Ал-Али, която е настоящ вицепрезидент на Кувейтската медицинска асоциация. Д-р Ал-Али ще встъпи в длъжност и ще оглави СМА през 2023 година.

След приема, даден от кмета на Берлин - Франциска Гифай, участниците в Асамблеята бяха поздравени и от президента на Германия- г-н Франк-Валтер Щайнмайер чрез видео съобщение.

В рамките на форума, който се проведе в периода 5 - 8 октомври 2022 г. участниците имаха възможността да се запознаят и с историческите забележителности на Берлин. Следващото събитие на Световната медицинска асоциация ще се състои в Найроби, Кения.

Вирни се горе