Светла Асенова бе отличена за работата си на церемонията „Социален работник на годината“

Светла Асенова бе отличена за работата си на церемонията „Социален работник на годината“

Наградата на Светла Асенова от дирекция „Социално подпомагане“ – Смолян в категория „Началник отдел „Индивидуална оценка на хора с увреждания“ бе връчена от Илиана Жекова, член на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика по време на организираната от Агенцията за социално подпомагане официална церемония „Социален работник на годината“ в София на 19 март – Световния ден на социалната работа.

Светла Асенова от смолянската дирекция е многофункционален специалист – социален работник, ръководител, анализатор, идеен мотиватор. В ежедневната ѝ работа водещи са духът на закона и конкретните нужди на човека, като тя е свързващото звено между него и онези, които имат задължението и правомощието да му помогнат. Обединява хората около себе си и ги мотивира към развитие на потенциала им като подпомагащи специалисти.

Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!

Приветствие поднесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.

Ave text

Вирни се горе