Свещеноиконом Запрян Шиков участва в тържественото заседание на Общинския съвет – Чепеларе

Свещеноиконом Запрян Шиков участва в тържественото заседание на Общинския съвет – Чепеларе

Секретарят на Архиерейското наместничество в Смолян, свещеноиконом Запрян Шиков участва в тържественото заседание на Общинския съвет - Чепеларе. Събитието се състоя на 24 август т.г. и бе по повод присъждане посмъртно званието „Почетен гражданин на Община Чепеларе” на протойерей Евстати Янков Евстатиев.Церемонията уважиха и духовниците от града: свещеноиконом Димитър Куцев, свещениците Димитър Петров и Апостол Аролски, иподякон Симеон Даскалов, които единодушно подкрепиха предложението на Общинския съвет.С нескривана гордост те изразиха своята почит към видния духовник, който с пастирската си, милосърдна и благотворителна дейност е нравствен пример за ревностно служение на Светото Православие.

Почетното отличие бе връчено на проф. Симеон Евстатиев – правнук на отец Евстатий, който сърдечно благодари и сподели, че „величието на един град се познава по величието на почетните му граждани“.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави семейството при връчването на плакета, като подчерта, че и „занапред Чепеларе смята да пази и почита паметта на видните си граждани“.

Сийка КЕТЕВА

Вирни се горе