Свещеник Димитър Михайлов представи книгата си „Родове Михайлови,Балабанови, Чикови, Гаджурови и произлизащите от тях фамилии”

Свещеник Димитър Михайлов представи книгата си „Родове Михайлови,Балабанови, Чикови, Гаджурови и произлизащите от тях фамилии”

На 30 юни т.г. в залата на НЧ”Балкански просветител 1871”- кв. Райково свещеник Димитър Михайлов представи книгата си „Родове Михайлови, Балабанови, Чикови, Гаджурови и произлизащите от тях фамилии” пред смолянската общественост.Срещата се организира от читалищното настоятелство в партньорство с Държавен архив – Смолян и е посветена на 75-годишнината на отец Димитър. Библиотекарката при читалището Любомира Чаталбашева бе изготвила презентация с биографични данни на автора, а г-жа Елена Стоянова, експерт в Държавен архив, коментира снимките и документите към текста. Тя подчерта неговите познания и прецизност в събирането и обработката на архивни материали, както и решението му да предостави семейния архив на институцията.. Някои от присъстващите споделиха отзиви за книгата. Те откроиха посланието й към читателите:”Да съхраним паметта на нашите родове....,да благодарим на нашите родоначалници, че са ни дали живот, и да им отдадем нужното уважение, а по-младите да се стараем да запазим наследените човешки добродетели....Няма момент в годините да не съм се гордял от дедите ми и техните потомци”- споделя авторът.

В една приповдигната атмосфера камерен състав на хора при храм „Св. Висарион Смоленски”, с ръководител г-жа Мария Кисьова поздрави юбиляра с вълнуващи църковни песнопения. Поздравителен адрес от името на кмета на Смолян г-н Николай Мелемов, прочете главният експерт в отдел „Култура” Ели Дърмонева.

Сийка КЕТЕВА

jeni

sreta

Вирни се горе