СУ „Васил Дечев“ в Чепеларе отбеляза патронния си празник

СУ „Васил Дечев“ в Чепеларе отбеляза  патронния си празник

По повод 127 години от построяването на емблематичната чепеларска гимназия с часовникова кула, днес СУ „Васил Дечев“ отбелязаха патронния си празник.

Честванията започнаха с тържество в училището, посветено на Васил Дечев, след което пред паметника му в градската градина на гр. Чепеларе бе изнесена програма от ученици и бяха поднесени цветя. Към тях, за да отдадат почит пред големия чепеларски будител, се присъединиха и деца от Детска градина Чепеларе. Официални лица на честването бяха председателя на Общински съвет – Чепеларе - Екатерина Петрова и заместник кметовете на Община Чепеларе - Антоанета Аговска и инж. Стоян Кузмов.

Гимназията ни е впечатляваща не само с архитектура и функционалност повече от век. Училището с часовниковата кула е една от най-старите просветни и културни институции в Средните Родопи, превърнала Чепеларе в средище на образователна и културно-просветна дейност. Това е история, с която всички се гордеем. Нека този ден бъде изпълнен с вдъхновение от делата на Васил Дечев за всички жители на община Чепеларе!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на ръководството, колектива и учениците от СУ „ВАСИЛ ДЕЧЕВ“, както и на всички бивши възпитаници и преподаватели!

Вирни се горе