Страхът е това, с което искат да ни контролират

Страхът е това, с което искат да ни контролират

Всяването на страх у хората е един от основните похвати на тези, които държат властта в последните 30 години. Задкулисните игри и тенденциозните заплахи отвориха път на един режим, който държи народа в подчинение и създава чувство за безизходица. Същият този страх се превърна в главен инструмент, който позволява разграбването на обществения ресурс. Тези, които не се поддаваха на страха, ставаха мишена на нереформираната ни правосъдна система.

Един такъв пример е именно случаят с ГКПП „Кап. Андреево“. По време на 47-ото Народно събрание, Михал Камбарев, в качеството си на Председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, заедно със своите колеги от „Продължаваме Промяната“ разкриха и категорично доказаха системното ощетяване на гражданите и застрашаването на тяхното здраве.

В резултат на това, срещу Камбарев бива заведено съдебно дело от дружеството, обслужващо тази корупционна дейност. Целта тук е съвсем ясна. Да се сплашат, както Камбарев, така и хората, които дръзват да се опълчат срещу престъпните схеми, облагодетелстващи само много тесен кръг от властимащи.

Борбата на Камбарев с корупционните практики обаче не спира до тук. Той, заедно със своя екип в Смолянския регион, успя да разкрие множество такива „далавери“ на местно ниво, сред които ощетяващи гражданите търгове за общинска собственост, дейности по обществени поръчки, които съществуват само на хартия и ред други безредици.

Според Камбарев, една от основните причини за обезлюдяването в провинцията е именно липсата на здравословна среда за хората и бизнеса.

„Изключително трудно е за нови предприемачи да пробият в тази узурпирана от феодализъм обстановка, което неминуемо гони голяма част от трудоспособните хора към големите градове, където условията за малкия и среден бизнес са доста по-благоприятни.

Добре познатият стар режим на феодализъм и корупция е към края си и мисля, че успяхме да го докажем за краткото време, през което бяхме на власт. Надявам се, че сме мотивирали не малко хора да загърбят страха, изваждайки на показ много от „далаверите“ на местната власт в областта“, казва Камбарев.

Апелът на новосформираното обединение между демократичните партии „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ към избирателите е да не пропускат възможността да дадат своя глас на 02 април. Само с общи усилия ще върнем живота в областта.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Пресцентър на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“

Вирни се горе