Стотици туристи пиха мурсалски чай, дегустираха сладка от диви плодове и родопски ястия на "Вечерта на Триград"

Стотици туристи пиха мурсалски чай, дегустираха сладка от диви плодове и родопски ястия на "Вечерта на Триград"

Стотици туристи от страната и чужбина имаха удоволствието за първи път да дегустират прочутият мурсалски чай, сладка от диви плодове и родопски ястия на "Вечерта на Триград", Тематичната вечер се състоя в събота пред Дом на културата в Девин, като площадът бе изпълнен с местни жители и гости на региона.

На щанда на Еко Билко ЕООД по време на мероприятието се подготвяше прясно запарен лековит чай, който се радваше на голям интерес. Освен това, всеки можеше да си закупи и различни видове билки, подбрани и изсушени по подходящ начин.

Различни млечни продукти на Мандра Триград също можеха да бъдат опитани и съответно закупени.

Домакините запознаха гостите с историята на селото и туристическите забележителности и обекти в района. Представи се и древният обичай "Среде лято", като напятите китки се подаряваха на млади момичета и момчета, наричани за здраве, берекет и благополучие. Самодейците от НЧ Изгрев-1936" изнесоха богата певческа програма с типичните за селото изпълнения. Кулинарният щанд също бе отрупан с разнообразни местни ястия.

Албена Чолакова показа автентични накити, изработени от мъниста по стара технология, везани ризи и старинни носии. Имаше и изложба на ръкоделия, бродерия и плетива.

Гостува и къща музей "Катерци".

Всички присъстващи останаха възхитени от "Вечерта на Триград".

Вирни се горе