СТИХОТВОРЕНИЯ И ПЕСНИ ЗА СВОБОДАТА

СТИХОТВОРЕНИЯ И ПЕСНИ ЗА СВОБОДАТА

Клубът на дейците на културата организира на 15 април (петък) от 18 часа в зала „Петър Стайков” поетична вечер „Стихотворения и песни за свободата” с участието на Анна Багряна – Украйна и Димитър Христов – България. Украинската поетеса ще прочете свои стихове и ще разкаже за близки и приятели в родината, останали да я защитават с оръжие в ръка. Димитър Христов ще изпее част от своята поезия в съпровод на китара.

Средствата от продадените книги на двамата поети ще бъдат изпратени на украински писатели, които са на фронта. Подчертано патриотична и силно вълнуваща е поезията на Димитър Христов. Той е носител на литературните награди: „Владимир Башев”, „Григорий Сковорода”, „Гогол”, „Димчо Дебелянов”, „Слав Хр. Караславов”, „Иван Нивянин”, „Горчиво вино”.

Не по-малко интересно е и творчеството на Анна Багряна. Поет, журналист, автор на романи, драматург, общественик. Багряна е носител на наградите „Коронация слова”, „Смолоскип”, „Олес Гончар”, „Рукомесло”, „Маруся Бек”… Тя ще се среща за първи път със смолянската четяща аудитория. Ще бъде интересно! Маските паднаха. Всички сте поканени!

Вирни се горе