Стефан Янев, лидер на партия "Български възход" започва обиколки из страната, Смолян е сред първите градове

Стефан Янев, лидер на партия "Български възход" започва обиколки из страната, Смолян е сред първите градове

Партия "Български възход" беше официално учредена на 5 май. Неин лидер е Стефан Янев, бивш служебен министър на отбраната през 2017 г., а след това служебен министър-председател в правителствата Стефан Янев 1 и Янев 2, като после отново става министър на отбраната от 2021 до 2022 г.

Преди учредяването в социалната мрежа Стефан Янев написа, че в обществото има осезаема необходимост от поява на нова и автентична политическа формация, която да отчита нагласите и да чува основателните искания на гражданското общество за повече справедливост, предвидимост в управлението, повече отговорност, ефективност и спазване на правилата.

Бившият регионален министър Виолета Комитова, Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа формация. Партията вече има Устав и е приела учредителна декларация, в която ще залегнат основните принципи и цели на формацията.

vazhod

Стефан Янев заяви пред учредителите, че се поставя ново начало в българската политика с партия, която ще бъде реално близо до хората и в постоянен контакт с гражданското общество.

Националният интерес ще бъде защитаван с конкретни политики, независимост и търсене на баланс във външната политика.

Новата партия си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

Стефан Янев и екипът му започват обиколка в страната и срещи с хората, а сред първите областни градове, които ще посети лидера на новата политическа формация е Смолян. Дата на посещението ще бъде потвърдена в следващите дни, както и мястото на срещата с обществеността.

Пресцентър "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД"

Вирни се горе