Стефан Сабрутев внесе в Община Смолян искане за прекратяването на обществена поръчка за битовите отпадъци

Стефан Сабрутев внесе в Община Смолян искане за прекратяването на обществена поръчка за битовите отпадъци

Днес в деловодството на Община Смолян Стефан Сабрутев и представители на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ внесоха официално искане за прекратяване на обществена поръчка за третирането на твърди битови отпадъци между Общината и частно дружество.

Действията на Сабрутев и членовете на инициативния комитет, който издигна неговата кандидатура за кмет, са продиктувани от решение на Община Смолян от 23 септември тази година за одобряване на обществената поръчка и преминаване към активно изпълнение на договора по нея.

„Провеждането на този вид обществена поръчка, обвързваща община Смолян с важни решения, които касаят ключови дейности на общината, преди местните избори е тенденциозно и далеч от интересите на гражданите.“ пише в искането.

В него Сабрутев и представителите на комитета напомнят и за подписката, която бе инициирана от тях и вече събра над 4000 подписа от смолянчани.

„Подписката, която инициирахме по този въпрос, показва ангажираността на гражданите на Смолян с тази тема и поставя под съмнения всички решения, които досега са взимани в тази посока в община Смолян.“, казва още документът.

В искането се споменават и съмненията на инициаторите за начина на провеждане на обществената поръчка и съмненията за нейното компрометиране.

Сабрутев и членовете на комитета очакват незабавна отмяна на обществената поръчка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ИК Бъдеще за Смолян

Вирни се горе