Стефан Сабрутев в Левочево: Не чакам подкрепа от партиите, а от жителите на община Смолян

Стефан Сабрутев в Левочево: Не чакам подкрепа от партиите, а от жителите на община Смолян

В четвъртък кандидатът за кмет на община Смолян Стефан Сабрутев посети селата Левочево и Бостина. С него бяха и кандидатите за общински съветници от листата на ПП „Движение Нашият град“ в Смолян и кандидатът за кмет на село Бостина Славка Тунева. Заедно със събралите се граждани и екипа му той обсъди предстоящите местни избори, проблемите, които всеки един от тях вижда в ежедневието си на територията на Смолян, както и възможните решения.

При въпрос за това от кои партии очаква подкрепа Сабрутев на предстоящите избори, той отговори: „Аз не чакам подкрепа от партиите, а от жителите на община Смолян - от хората, които очакват нова енергия за развитие, очакват животът им да се подобри.“

Жителите на двете населени места в община Смолян споделиха със Сабрутев, че селата им затъват в боклуци, поради неспазване на графиците на фирмата, отговаряща за почистването им. Живущите там допълниха, че през изминалия ден отново са чакали камиона за сметоизвозване, но той така и не е дошъл.

По време на разговорите с хората в Левочево се откроиха основните проблеми на селото - общинският път, водещ към Левочево и от селото към Пампорово, е в окаяно състояние, а покривът на училището, където се намират кметството и читалището, тече от години. Живущите там споделиха, че благодарение на местната горовладелческа кооперация, ще бъде направен частичен ремонт на покрива, а от Община Смолян не са отпуснали и стотинка за това.

В Бостина проблемите бяха различни, но все така наболели - от години бостенци имат проблем с водоема, който се пълни с кал, и често са на воден режим, а пътят до една от махалите е в множество дупки. Жителите на селото споделиха, че досега никой от общината не е идвал, за да разбере от какво имат нужда.

Бостенецът Анастас Марковски сподели със Сабрутев, че той е единственият му и категоричен избор за кмет и допълни: „Готов съм да тръгна с теб на дълъг път“.

Срещите на Стефан Сабрутев и екипа му из община Смолян продължават.

st

bos

hora

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър „Движение Нашият град“

Вирни се горе