Стефан Сабрутев: Груба намеса на държавни институции дни преди изборите в Смолян

Стефан Сабрутев: Груба намеса на държавни институции дни преди изборите в Смолян

В последния ден от кампанията за Местни избори 2023 кандидатът за кмет на община Смолян, издигнат от ПП "Движение "Нашият град" - Стефан Сабрутев - бе призован на разпит в полицията в Смолян.

Според информация, предоставена от кандидат-кмета, Прокуратурата и МВР са се активизирали в разследване на подписката за създаване на общинско предприятие, извършващо дейностите по чистотата в Смолян. Тя бе стартирана от Инициативен комитет "Бъдеще за Смолян", който издигна кандидатурата на Сабрутев за общински кмет.

"Груба намеса в демократичния изборен процес" - така кандидат-кметът определи днешния разпит. "Няма никаква причина да се притеснявам. Поне аз. Но явно притеснения са налице някъде другаде. Затова и идва този добре познат прийом. В навечерието на изборите обикновено се търси скандал. Когато липсва, обикновено се създава такъв", каза още Стефан Сабрутев.

Той уточни, че подписите са събирани от доброволци: "В подписката "За по-чист Смолян" се включиха хиляди смолянчани, разбира се - доброволно, според своите собствени убеждения. За всякакви други твърдения ще кажа само едно: пълен абсурд! Явно успехът ѝ е трън в очите на някой кандидат."

По думите му, работа за разследващите органи ще има - веднага след като се смени управлението на Смолянска община.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе