Стефан Сабрутев: Ако Смолян остане закотвен в епохата ГЕРБ, ще загубим следващите четири години от развитието на града

Стефан Сабрутев: Ако Смолян остане закотвен в епохата ГЕРБ, ще загубим следващите четири години от развитието на града

Стефан Сабрутев и членове на ИК „Бъдеще за Смолян“ се поклониха пред подвига на героите от Шипченската епопея

Стефан Сабрутев и членове на ИК „Бъдеще за Смолян“ поднесоха венци и цветя пред паметника на връх Средногорец. Инициативата е по повод 146 години от Шипченската епопея, както и 140-ата годишнина от написването на одата "Опълченците на Шипка".

„Днес сме се събрали на „Родопската Шипка“, свято място за всеки човек от нашия край. На него полковник Серафимов и отрядът му защитиха свободата на Родопа планина. Свобода, с която днес се ползват всички граждани - българи, турци, роми. От това символно място пожелахме да започнем нашата кампания за местния вот“, каза пред съратниците си Стефан Сабрутев.

„България бавно излиза от модела ГЕРБ. Да, партията е част от управляващата коалиция, но Борисов никога повече няма да парашутира своите кметове, а държавата да гарантира победата им със своето влияние. Ако Смолян остане закотвен в епохата ГЕРБ, ще загубим следващите четири години от развитието на града“, заяви Сабрутев.

Ден преди честването на Шипченската епопея, членовете на Инициативния комитет, заедно с издигнатия от тях кандидат за кмет Стефан Сабрутев, окосиха цялото пространство около „Родопската Шипка“, като продължение на инициативата на Сабрутев като областен управител – почистване и освежаване на „забравените“ от Община Смолян паметници. Участниците почистиха от боклуци стълбите и района, както и кошчетата, поставени по пътя към монумента, защото всеки жител на Смолян знае, че това свято място е посещавано от десетки туристи.

Всички обаче останаха огорчени от състоянието на българския трибагреник, поставен на пилона под паметника. Знамето – занемарено, избеляло и скъсано, бе провиснало тъжно около металното съоръжение.

Пресцентър на ИК „Бъдеще за Смолян“

stefan

flag

Вирни се горе