Стартира седмото издание на конкурса „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“

Стартира седмото издание на конкурса „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“

Стартира седмото издание на конкурса „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“. Организатор на фотоконкурса е Областна администрация – Смолян, в партньорство с бутилираща компания.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА ФОТОКОНКУРСА „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“

В конкурса могат да участват всички лица, които са пребивавали или пребивават на територията на Смолянска област, с изключение на служители на Областна администрация – Смолян, техни роднини и членове на техните семейства.

Фотографии ще се приемат на имейл:

azrastapatriot@sm.government.bg

Стартът на конкурса е 05 октомври 2022 г. Крайният срок за подаване на фотографиите е 4 ноември 2022 г.

Фотосите ще бъдат класирани от компетентно жури.

В конкурса ще се класират фотографии с деца в народни носии от четири възрастови групи:

от 1 до 4 години;

от 5 до 10 години;

от 11 до 14 години;

от 15 до 18 години;

В конкурса могат да участват както любители, така и професионални фотографи. Всеки може да участва с една фотография. Снимките трябва да са актуални и да бъдат с резолюция на изображението не по-ниска от 1000 х 800 пиксела.

Фотографиите трябва да са придружени от попълнена форма за участие (формата за участие може да изтеглите от тук), която съдържа: име и фамилия на сниманото дете, неговата възраст, населеното място, в което детето живее, телефон и имейл за контакт, кратък отговор на въпросите: какво обича да прави и какъв/ва иска да стане като порасне, името и фамилията на автора на фотографията.

Задължително условие е да има съгласие от родител/настойник на сниманото дете, снимката да бъде публикувана на интернет сайта на Областна администрация – Смолян, както и да бъдe използванa в печатни материали, свързани с конкурса (декларация за съгласие може да изтеглите от тук). Декларацията може да бъде изпратена сканирана на имейл: azrastapatriot@sm.government.bg или по пощата на адрес: 4700, гр. Смолян, бул. „България“ № 14, за конкурса „Аз раста патриот“. Това условие не се отнася за участниците от 16 до 18 години.

Фотоконкурсът има за цел да фокусира изявата на децата и да ги насърчи, затова наградите ще бъдат за САМИТЕ ДЕЦА, които са на снимките, а НЕ за авторите на фотографиите.

Скъпи деца и родители, очакваме Вашите снимки за конкурса „Аз раста патриот“!

Вирни се горе