Стартира санирането на два жилищни блока , предстои да започне работа по още шест

 Стартира санирането на два жилищни блока , предстои да започне работа по още шест

Стартира санирането на два жилищни блока на територията на град #Девин, като предстои да бъдат обновени и още шест, информира градоначалникът Здравко Иванов. Стартирали са строително-монтажни дейности на жилищните сгради намиращи се на ул. „Дружба“ № 5 и на ул. „Освобождение“ № 33. Стойността на първия обект е 152 115,06 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 210 календарни дни. 202 246,14 лв. с ДДС ще бъдат реализирани в повишаването на енергийната ефективност във втория обект, като срокът за изпълнение е 30 седмици. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Фирмите, които ще реновират жилищните сгради са „Лим Строй 90“ ЕООД – Девин и „Херма Бау Стил“ ООД - Девин.

„Стартираме работа по изключително важни обекти в града.Изправени сме пред сериозни предизвикателства относно ставките заложени за извършването на строително-монтажни работи и инфлацията, която завиши цените на материалите“, коментира кметът на Община Девин Здравко Иванов.

Той бе категоричен, че поетапно ще стартира работата по обновяването и на останалите жилищни сгради, за които има подсигурено финансиране , извършени са съответните процедури и има избрани изпълнители.

Вирни се горе