Стартира осмото издание на конкурса „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“

Стартира осмото издание на конкурса „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“

Стартира осмото издание на конкурса „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“.

Мили деца, родители, баби и дядовци,

Бъдете активни, нека заедно да се насладим на фотосите на нашите прекрасни деца в носии. Конкурсът има за цел не само децата на Смолянска област да се представят, но и да учи нашите малчугани и младежи с гордост да носят народната носия, да разбират и ценят народните традиции. Където и да идат след това по света, те винаги ще носят този траен спомен и когато видят българска носия ще я свързват с най-близките си, с родния край. Това ще ги пази от всичко чуждо и външно. Вярваме, че само с действия можем да запазим ценностите на нашия народ. Вярваме, че патриотизма е важен, защото само когато децата ни се гордеят с народните си традиции, ще се запазим като нация.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА ФОТОКОНКУРСА „АЗ РАСТА ПАТРИОТ“

В конкурса могат да участват всички лица, които са пребивавали или пребивават на територията на Смолянска област.

Фотографии ще се приемат на имейл: azrastapatriot@gmail.com

Стартът на конкурса е 1 ноември 2023г. Крайният срок за подаване на фотографиите е 30 ноември2023 г. Организатори на фотоконкурса са Петя Гайдарова и Евелина Атанасова, с подкрепата на бутилираща компания „Михалково“.

Фотосите ще бъдат класирани от компетентно жури.

В конкурса ще се класират фотографии с деца в народни носии от четири възрастови групи:

от 1 до 4 години;

от 5 до 8 години;

от 9 до 12 години;

от 13 до 18 години;

В конкурса могат да участват както любители, така и професионални фотографи. Всеки може да участва с една фотография. Снимките трябва да са актуални и да бъдат с резолюция на изображението не по-ниска от 1000 х 800 пиксела.

Задължително условие е да има съгласие от родител/настойник на сниманото дете, снимката да бъде публикувана в електронни и печатни медии, както и да бъдe използванa в печатни материали, свързани с конкурса (декларация за съгласие може да изтеглите от тук). Декларацията , заедно с формата за участие, могат да се изпращат на имейл: azrastapatriot@gmail.com

Фотоконкурсът има за цел да фокусира изявата на децата и да ги насърчи, затова наградите ще бъдат за САМИТЕ ДЕЦА, които са на снимките, а НЕ за авторите на фотографиите.

Фотографиите трябва да са придружени от попълнена форма за участие (формата за участие може да изтеглите от тук), която съдържа: име и фамилия на сниманото дете, неговата възраст, населеното място и училище, в което учи детето,телефон и имейл за контакт, кратък отговор на въпросите: какво обича да прави и какъв/ва иска да стане като порасне, името и фамилията на автора на фотографията.

Скъпи деца и родители, очакваме Вашите снимки за конкурса „Аз раста патриот“!

Вирни се горе