Стартира инициатива за набиране на средства за цялостен ремонт на покрива на Народно читалище „Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово

 Стартира инициатива за набиране на средства за цялостен ремонт на покрива на Народно читалище „Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово

Народно читалище „Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово, обявява дарителска сметка за набиране на средства за извършване на цялостен ремонт на покрива на читалището.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на греди, кофражни дъски за хастар, полагане на мембрана, наковаване на летви, закупуване на керемиди, подмяна на улуци. Площта на покрива е 640 кв. м.

Банковата сметка, по която могат да се правят дарения е:

Банка ДСК

IBAN: BG64STSA93000029743212

BIC: STSABGSF

Основание на превода: Ремонт на покрив на НЧ „Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово

Читалищното настоятелство предварително изказва своите благодарности към всички, които ще се включат в това благородно дело.

За допълнителна информация можете да се свържете с Ралица Данчева, председател на НЧ „Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово, тел.: 0893587913.

Преди няколко дни в село Чокманово се проведе традиционният събор „Илинден“, посветен на 120-та годишнина от Илинденско - Преображенското въстание. Програмата на събора започна в Народно читалище „Христо Ботев - 1892“ с вълнуващо представяне на книгата „Разкази от корена“ на Кристина Палазова, потомка на Каишевия род, а също така бе открит благотворителен кулинарен базар, по време на който бяха събрани 1004 лв. за ремонт на покрива на читалището в селото. В рамките на празника бе открита паметна плоча на Христо Караманджуков, просветен и обществен деец, публицист и историк-изследовател, един от видните революционери, участвали в подготовката и организирането на Илинденско - Преображенското въстание.

Сред официалните гости на проявата бяха Георги Кисьов, главен секретар на Областна администрация и инж. Мариана Цекова, заместник-кмет на Община Смолян.

Вирни се горе