Старши треньора на „Родопа“ Кириякос Георгиу: Имаме проблеми с контузени футболисти, налага се да експериментирам

Старши треньора на „Родопа“ Кириякос Георгиу: Имаме проблеми с контузени футболисти, налага се да експериментирам

За притеснения относно доста контузени основни играчи и налагането на млади момчета говори старши треньорът на „Родопа“ (Смолян) в Ютуб канала на клуба.

„През последната седмица изиграхме две приятелски срещи с „Асеновец“ и „Левски“ (Карлово). Имаме притеснения заради ограничения състав, тъй като доста футболисти са контузени. За съжаление на мача с „Асеновец“ се наложи да извърша няколко принудителни смени, което от своя страна рефлектира на играта и в последствие на тренировките. Във въпросната среща бе ударен в глезена Михаел Кисьов и не попадна в групата за контролата в Карлово. Както вече стана ясно, след тази контрола Христо Ковачев е с извадено рамо. Много неприятна ситуация, която ще го държи далеч от терена поне за три седмици. От днес с него започнахме и индивидуални тренировки за да поддържа форма. Проблеми имаме още с Антон Белюков, който още първата седмица получи травма. На този етап той се възстановява и се надявам през следващите дни да се присъедини към отбора. Соколов го заварих с фрактура на ръката и съответно все още е с гипс. Той тренира, но не може да взима участие в контролите. Това са все пак четирима основни футболиста, които са извън състава. Налага ми се да правя експерименти, ротации, да пускам футболисти на различни позиции, за да видя дали могат да се справят, да свикват и ако се наложи да играят на постове различни от обичайните им. Желанието ми е обаче през последните две седмици преди първенството да приключим с пробите, да няма повече футболисти на проби и да се опитам да обиграя състава за новото първенство“, коментира наставникът.

Кириякос Георгиу коментира още, че има две нови попълнения в отбора, но на този етап от клуба не желаят да упоменават техните имена.

„Те са млади, под 20 години, но не ми се иска да обявя имената им. Това ще го направя преди старта на първенството и то по обективни причини, знаете че все пак сме в Трета лига и нямаме договори и всеки може да отиде където си иска, въпреки че е дал дума“, добавя треньорът на „Родопа“.

От изявлението става ясно още, че отпада и контролата с „Ботев“ II (Пловдив), която бе насрочена за следващата събота.

„Тази контрола отпада, търсим нов противник за 22 юли да можем да имаме още един шанс, за да обиграем по-бързо отбора. На нашият тим му трябва време, все пак е с нов треньор, нови изисквания, различен стил на игра от досегашния, нови футболисти, млади играчи на които им трябва време да свикнат и обиграят „, добавя Георгиу.

В сряда предстои проверка с „Гигант“(Съединение), която е в Смолян.

Вирни се горе