Старши комисар Цветан Михайлов Цанков поема поста директор на ОДМВР-Смолян

	 Старши комисар Цветан Михайлов Цанков поема поста директор на ОДМВР-Смолян

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за директор на ОДМВР-Смолян е назначен старши комисар Цветан Михайлов Цанков. Пред ръководния състав на дирекцията той бе официално представен от заместник – министър Кирил Ценкин.

Новият директор на ОДМВР-Смолян представи пред колегите си основните приоритети в работата си – пътния травматизъм, битовата престъпност, както темата с домашното насилие“.  Старши комисар Цанков сподели, че приема работещ екип на ОДМВР-Смолян и целта му ще бъде надграждане на постигнатите резултати и подобряване средата за сигурност на територията на Смолянска област.

Старши комисар Цветан Михайлов Цанков е роден на 19.04.1966г. в гр.Плевен. Завършил е висшето си образование в ВНВУ „Васил Левски“ гр. Велико Търново, има магистърска степен „ Стопанско управление и мениджмънт“ от УНСС. През 2000 година постъпва в системата на МВР като разузнавач в сектор „Икономическа полиция“ в 06-РУ СДВР. През 2007 г. е преназначен в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ГДНП – МВР. От 2015г. на ротационен принцип е председател на междуведомствения координационен център в ГДБОП.

Вирни се горе