Ст.комисар Костадин Пачеджиев остава начело на ОД МВР-Смолян

Ст.комисар Костадин Пачеджиев остава начело на ОД МВР-Смолян

Обрат - повечето полицейски шефове остават, поне засега

Обрат в сюжета с освобождаването на полицейските шефове. По данни на запознати поне на този етап по-голямата част от тях няма да бъдат сменени. Припомняме, че причина за предложените рокади е анализ на работата в тези областни дирекции на вътрешното министерство. Ст.комисар Костадин Пачеджиев за сега остава начело на ОД МВР-Смолян. Област Смолян обаче е регион с най-ниска престъпност и в челните места в страната по разкриваемост на престъпления.

Вчера директорите на областните дирекции на МВР в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца са били при министър Калин Стоянов, а целта на посещението им била да бъдат преназначени на по-ниски длъжности.

Досега министърът не бе правил много промени. Той назначи директор на ГДБОП, но постът бе вакантен, тъй като преди да стане министър именно Стоянов бе антимафиот номер 1. Промяна имаше и в ръководството на СДВР след като Калоян Милтенов сам напусна. Така на стола застана Любомир Николов. Милтенов пък вече е зам. директор на Националната полиция на мястото на Борислав Муеров, който оглави Автомобилната администрация.

Стоянов обаче смени шефа на полицията в Кюстендил и поиска и получи оставката на Васил Костадинов, който оглавяваше полицията в Пловдив.

Вирни се горе