СРЕЩА С ВЛАДИМИР ЛЕВЧЕВ В КДК – СМОЛЯН

СРЕЩА С ВЛАДИМИР ЛЕВЧЕВ В КДК – СМОЛЯН

На 8 юли 2022 г., петък, от 18 часа в изложбен салон „Петър Стайков” на Клуба на дейците на културата, на бул. „България” 43, ще се състои среща с поета Владимир Левчев. Той идва за първи път в Смолян и двете книги, които ще представи са: „Писмо от небето” – поезия и „Астероид” – дистопичен роман.

Владимир Левчев е роден е през 1957 г. в София. Завършил е английска гимназия и изкуствознание. Няколко години работи като редактор в издателство „Народна култура“, а преди 1989 г. създава самиздатското списание „Глас“. Член е на изпълнителния комитет на „Екогласност“, координатор на „Свободното поетично общество“ и зам. главен редактор на „Литературен вестник“.

През 1994 г. заминава с Фулбрайтова стипендия за САЩ и между 1996 и 2007 г. – едно десетилетие преподава в Университета в Балтимор. От есента на 2007 г. е преподавател в Американския университет в Благоевград.

Владимир Левчев е автор на множество стихосбирки, сред които: „Аритмии“, „Кой сънува моя живот“, „София под луната“, „Раззеленяване на сухото дърво“, „Черна книга на застрашените видове“, „Любов на площада“, „Точно време“, на романите „Крали Марко: балканският принц“ и „Човекът и сянката“, както и на „Сънувани разкази“. Преводач на Алън Гинзбърг и Томас С. Елиът. Най-новите му книги са: „Поезия и музика: „Четири квартета“ на Т. С. Елиът“ (2020 г.) и романът „Астероид. Триптих за края на света“ (2021).

Заповядайте, ще е интересно и вълнуващо!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вирни се горе