Среща по повод Глобалната седмица за пътна безопасност ще се проведе в Смолян

 Среща по повод Глобалната седмица за пътна безопасност ще се проведе в Смолян

Третата глобална седмица за пътна безопасност, посветена на безопасността на децата на тема: “Децата и безопасността на движението по пътищата” – продължава до 10 май

По този повод днес в областна администрация Смолян ще се проведе пресконференция на тема “Децата и безопасността на движението по пътищата” с официално лого “Спаси живота на децата”. Пресконференцията ще се състои на 04.05.2015 г. от 13 ч. в зала 201 на Областна администрация – Смолян. На нея ще бъдат представени планираните мероприятия, посветени на пътната безопасност на децата.

Седмицата е обявена с резолюция 68/269 от 10 април 2014 г. на Общото събрание на ООН за “Подобряване глобалната безопасност по пътищата”, а специалното й лого през 2015 г. е “Спаси живота на децата”. Основната цел на инициативата е да се привлече вниманието към спешната необходимост от по-добра защита на децата и да се генерират мерки, необходими за постигане на това. Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. Целта е да се включват възможно най-голям брой институции и медии на централно и местно ниво, за да се осигури сигурността на децата на пътя.

Вирни се горе