Среща на випуск 1972-ри от Икономическия техникум „Карл Маркс”-Смолян

Среща на випуск 1972-ри от Икономическия техникум „Карл Маркс”-Смолян

На 30 юли т.г. в ресторант „Кипарис” – Смолян се състоя вълнуваща среща на випуск 1972-ри от Икономическия техникум „Карл Маркс”.След 50 години част от някогашните съученици се събраха, за да споделят мили спомени от класната стая и да разкажат за преживяното през годините.Потребността да се видят и отново да почувстват онази близост, която стопля сърцата, показва колко е важно училището в живота на всеки човек.

На срещата бившата им курсова ръководителка Сийка Ставракева-Горанова произнесе вълнуващо слово....

ikonoma

Драги 50-годишни абитуриенти,

Скъпи мои, пораснали деца!

Радвам се искрено за всеки от вас, че изглеждате така въодушевени, радостни от срещата, с желание да споделите радости и тревоги от вашето осъществяване в житейски и професионален план.

Изпълвам се с топли чувства на удовлетвореност, когато чуя хубави неща за вас и вашите семейства.Искрено се радвам, че след толкова много години не сме се забравили и се срещаме живи и здрави.

Спомените са един от признаците, че човек започва да остарява, но това е много приятно, защото, когато разбрах за срещата, разрових архивите, намерих снимки и други материали, които разглеждах дълго време и ми беше много мило и приятно да си спомня миловидните, все още детски личица, които ме поглеждаха плахо, но и с любопитство при първата ни среща на 15 септември 1968г.

...Мили мои,животът е низ от срещи и раздели. От все сърце ви желая радостни и щастливи мигове да радват вас и вашите семейства

Нека бъдещите срещи да бъдат повече от разделите! Живи и здрави да се срещнем на следващата годишнина!

Вирни се горе