СПОРТУВАМЕ И ПОМАГАМЕ НА ДЕЦАТА ОТ СМИЛЯН

СПОРТУВАМЕ И ПОМАГАМЕ НА ДЕЦАТА ОТ СМИЛЯН

На 21 май 2022 г. с. #Смилян ще събере любители на тенис на маса в благотворителен турнир „Спортуваме и помагаме на децата от Смилян“. Целта на спортната инициатива е събиране на средства за реновиране на санитарните помещения във филиал Долен Смилян на Детска градина „Дъга“ Смилян.

В образователното заведение се обучават 21 деца. В края на 2021 г. родители и дарители събраха средства за подмяна на прогнилата дървена дограма на занималнята и спалното помещение в учреждението, а местна фирма за дограма от селото извърши безплатно монтажа на нова PVC дограма с двоен стъклопакет. С предоставени дървен материал и хидроизолираща хартия от Община Смолян, доброволци направиха обшивка на част от южния скат на покрива над спално, занималня и входно антре на детската градина и пренаредиха керемидите. Като изключим описаните дейности през 2021 г., сградата на филиала не е ремонтирана от три десетилетия.

Затова НЧ „Проф. д-р Ас.Златаров 1927“ – с. Смилян, Кметство – с. Смилян, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Смилян и Спортен клуб по тенис на маса "Орфей" – #Смолян отново обединяват усилия за организирането на благотворителност чрез спорт в полза на децата от Смилян.

РЕГЛАМЕНТ

Организатори на турнира са:

НЧ „Проф. д-р Ас. Златаров 1927“ – с. Смилян

Кметство – с. Смилян

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Смилян

Спортен клуб по тенис на маса "Орфей" – Смолян

Дата на провеждане: 21 май 2022 г.

Място на провеждане: Физкултурен салон на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Смилян

Регистрация на участниците: 9.15 ч.– 10.15 ч.

Техническа конференция: 10:15 ч – 10.30 ч.

Начало: 10:30 ч.

ВЪЗРАСТОВИ КАТЕГОРИИ

Участниците ще се състезават в две възрастови категории:

Участници от 8 г.до 14 г.

Участници 15 г.+

С Х Е М А Н А Т У Р Н И Р А

Благотворителния турнир по тенис на маса ще се проведе на 21.05.2022 година от 10.30 часа в село Смилян.

При достигане на бройката от 80 /осемдесет/ участника ще се проведат следните три етапа:

  1. Квалификации за влизане в груповата фаза – участниците ще бъдат подредени по азбучен ред и съответно ще играят 1-ви срещу 80-ти, 2-ри срещу 79-ти и т.н., до достигането на 20 /участника/.

  2. Групова фаза. Ще бъдат сформирани четири групи от по 6 /шест/ участника. Организаторът си запазва правото 4 /четири/ участника от село Смилян да са водачи на групите. От всяка група продължават първите 4 /четири/ участника.

  3. Елиминации. Осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и финал по утвърдена схема.

Всички срещи ще се играят 2 от 3 гейма. Само финалът ще се играе 3 от 5 гейма.

РЕГИСТРАЦИЯ:

Заявяване участие в благотворителният турнир „Спортуваме и помагаме“ може да се направи от 04.05. до 18.05. 2022 г на имейл: chitalishte_smilyan@mail.bg или на тел.номер 0897961519, като задължително се посочват име , презиме и фамилия на участника и възраст (навършени години) .

В деня на провеждане турнира за участие в трите етапа ще бъдат допуснати само участниците, регистрирали се определеното време от 9.15 ч –до 10.15 ч. и заплатили на място таксата за участие.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ в благотворителния турнир:

За състезатели до 19 г. – 5.00 лв.

За състезатели над 19 г . – 10.00 лв.

Входна такса за зрители - 2.00 лв.

Таксите се заплащат в деня на провеждане на турнира на входа на мястото на провеждане на спортното събитие.

Всеки участник в турнира сам осигурява хилка за участието си, организаторите осигуряват оборудвани тенис-маси, съдии и пинг-понг топчета.

Всеки участник ще получи благодарствена грамота за участието си в турнира.

Победителите в първите три призови места във всяка от двете категории ще получат медали, осигурени от Спортен клуб по тенис на маса „Орфей“ – Смолян.

"Пожелаваме успех на всички участници. Благодарим Ви, че ще се включите в благородното дело!", съобщиха организаторите.

Вирни се горе