СПОРТНИТЕ СЪБИТИЯ НА ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ, ПРОВЕДЕНИ ПОД ЕГИДАТА НА „ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД НА СПОРТА 2022“, ПРЕДСТАВЕНИ НА КОНФЕРЕНЦИЯ В СОФИЯ

 СПОРТНИТЕ СЪБИТИЯ НА ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ, ПРОВЕДЕНИ  ПОД ЕГИДАТА НА „ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД НА СПОРТА 2022“,  ПРЕДСТАВЕНИ НА КОНФЕРЕНЦИЯ В СОФИЯ

„Ние сме малък град, но с големи възможности и имаме най-много олимпийски състезатели на глава от населението“!

С тези думи, които силно впечетлиха присъстващите, започна двуезичната си презентацията Стоян Кузмов – заместник кмет на община Чепеларе, вчера в гр. София.

Гледайте тази вечер от 18:20 часа по БНТ 1 и БНТ 3 излъчването на „Полет към звездите“ –спектакъл по повод обявяването на София за световна столица на спорта и 80 години от създаването на Националната спортна академия. Ще бъде награден и Боран Хаджиев – кмет на община #Чепеларе.

„„Българското наследство“ – под това мото споделиха опит на Конференция днес кметове и представители на всичките 14 наши селища, които в последните години заслужиха титлите „европейски градове на спорта“. Страната ни е сред най-активните в инициативата и нейният модел се оценява като най-иновативния и ефективен на континента. „Дори и само едно дете да сте спечелили във вашия град за спорта и активния начин на живот – значи си е заслужавало,“ така гостите от ASES EUROPE и ENGSO коментираха усилията на българските кметове““ – сподели Анатоли Илиев, бивш лекоатлет и зам.- председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“.

На конференцията Хаджиев заяви пред присъстващите колко много държи децата да спортуват и да се „запалят“ по спорта още от ранна детска възраст.

Затова в общината се организират толкова спортни мероприятия и се възобнови детският ски център в местността „Дьортевото“, където по традиция „прохождат“ в зимните спортове децата на община Чепеларе – разказа още градоначалникът ни.

Вирни се горе