Спортен празник в ДГ „Славейче“ – Смолян за Европейската седмица на движението и спорта

 Спортен празник в ДГ „Славейче“ – Смолян за Европейската седмица на движението и спорта

„Щом децата могат, можете и вие!“. Под това мото децата от Детска градина „Славейче“ в Смолян ще предизвикат възрастните да направят четири обиколки на стадион „ Септември“ кв. Райково. Инициативата на детското заведение е част от кампанията на Международната асоциация за спорт и култура за Европа „Европейска миля“, която цели повишаване на физическата активност, движението и спорта, и се реализира в партньорство със сдружение „БГ Бъди активен“. Всеки, който се присъедини печели не само здраве, по-добър външен вид и по- добро настроение, но и участва в социално значима кауза. В замяна на изминатото разстояниене сдружение „БГ Бъди активен“ дарява финансови средства в полза на борбата с рака на детската клиника по онкохематолгия в Пловдив.

Спортният празник ще се проведе на 04.06.2021 г.( петък) от 9:30 часа на стадион „ Септември“ – кв. Райково в рамките на Европейската седмица на движението и спорта, със съдействието на Община Смолян.

Програмата включва игри и забавления, демонстрации на деца от клубовете при ЦПЛР – Обединен детски комплекс – Смолян, Танцов клуб „Хоро“ при НЧ“ Орфееви гори – 1870“- Смолян и щафета с участието на ученици от ППМГ „ Васил Левски“ – Смолян.

Вирни се горе