Споделеното IT пространство в Смолян обяви начало на нов курс за начинаещи

Споделеното IT пространство в Смолян обяви начало на нов курс за начинаещи

Споделеното IT пространство в Смолян и InForceIT Академия обявиха начало на нов стартиращ курс за обучение на начинаещи, съобщиха от Академията. Въвеждащата в IT сферата програма е поредното обучение, организирано от InForceIT Академия и е насочено към създаване на дигитални кадри в област Смолян.

Стартиращият курс е препоръчителна първа стъпка за начинаещи преди включване към началните модули на InForceIT Академията. Курсистите трябва да са навършили 16 г. и да имат желание да се обучават в IT сферата, уточняват организаторите. Учебната програма включва добиване на навици за работа с компютър, запознаване с различни програми, обучение по компютърен машинопис, практика в работна среда и др. Курсът започва от 25 февруари, а записването на кандидатите продължава до 24 февруари. Регистрацията на молбите на кандидатите се извършва онлайн на сайта на Академията.

Новият стартиращ курс е вследствие на повишения интерес към модулите за IT обучение, които InForceIT Академията започна в началото на годината, уточняват организаторите. Първите 3 месеца от курсовете са безплатни, а уроците се провеждат засега онлайн заради противоепидемичните мерки.

Вирни се горе