Специализирана полицейска операция през почивните дни. Проверени са 71 автомобила и 103 лица

Специализирана полицейска операция през почивните дни. Проверени са 71 автомобила и 103 лица

Специализирана полицейска операция, с цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред, обезпечаване безопасността на движение и осъществяване на превантивна дейност в малките и отдалечени населени места се проведе през почивните дни на територията на ОД МВР Смолян. Резултатите от полицейската операция са следните: На територията на РУ-Чепеларе са проверени 71 автомобила и 103 лица. Проверени са и 8 обекта, от които две места за хранене. Извършени са 28 проверки съвместно с други контролни органи – НАП, „Автомобилна администрация“ и други, при които са установени 33 нарушения, 29 от които на Закона за движение по пътищата. От органите на НАП са запечатани три обекта. Наложени са 25 глоби по Закона за движение по пътищата и са съставени 5 фиша. Други контролни органи са съставили 5 констативни протокола за установени от тях нарушения. Изготвени са и са връчени 20 предупредителни протокола по Закона за МВР.

В РУ – Смолян е образувано бързо производство срещу 32 годишен смолянчанин за това, че управлявал лек автомобил марка с пазарджишка регистрация, след употреба на наркотични вещества – канабис, установено по надлежния ред – с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба. Срещу същия извършител е образувано и второ бързо производство, за това, че в чекмедже на стая, която обитава в гр.Смолян на ул.“Васил Райдовски“ държи високорискови наркотични вещества – 0,63гр. бруто тегло суха растителна маса, реагираща на марихуана/канабис/. Намереното наркотично вещество е иззето. 32-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 47-годишен, управлявал личния си лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация 1.86 промила, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба. 47-годишинят мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе