Собственикът на плантацията с канабис в дискотека в Доспат застава пред съда

Собственикът на плантацията с канабис в дискотека в Доспат застава пред съда

Окръжна прокуратура – Смолян внесе обвинителен акт срещу обвиняемият Кемал Карамустафов от град Доспат, обл. Смолян, за отглеждане и производство на голямо количество канабис, с цел разпространение,съобщи прокурор Иван Спиров – говорител на ОП -Смолян.

Извършителят е нямал разрешение за това съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Деянието е извършено през периода от 01.01.2012г. до 17.08.2012 г. в помещения към дискотека в град Доспат, която обвиняемият е държал под наем.

При извършеното претърсване в две от сервизните помещения на дискотеката са открити общо 1111 броя растения от рода на конопа /марихуана, канабис/, които били засадени в саксии. Марихуаната която е получена от тези растения е с общо тегло 11 360,0 грама. Намерена е и вече произведена марихуана/ канабис с общо тегло 3 881, 4 грама. Общата стойност на иззетите наркотични вещества марихуана/ канабис е 91 448.40 лв. За този вид престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Вирни се горе