Сняг вали в Смолянско

Сняг вали в Смолянско

Сняг вали по високите части на Смолянска област. Около два сантиметра е снежната покривка през прохода Пампорово.

Временно се ограничава движението на всички превозни средства през Троянския проход поради силен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от агенция пътна инфраструктура.

10 см е снежната покривка на прохода „Петрохан". Температурата в района е -5 градуса. Пътищата в района се почистват и опесъчават от шест машини.

Сняг вали и на прохода Шипка. Заради вятъра видимостта е намалена до 50%. Снежната покривка там е около 4 см, пътното платно е заснежено и заледено на места заради отрицателните температури. По информация на областно пътно управление в Стара Загора два снегорина почистват прохода от южна страна.

Сняг вали и на Прохода на Републиката. Там също са минусови температурите, но по информация на областното пътно управление вали малко по-малко сняг.

Троянският проход е затворен отново заради силен снеговалеж от снощи, съобщи Би Ти Ви. Оттам не могат да преминават никакви моторни превозни средства – нито товарни, нито леки.

В област Смолян, където още в неделя започна да вали сняг, няма затворени пътища. Снеговалежът там е слаб, информират службите, но силният вятър обаче затруднява движението по високите места.

Още вчера от агенция пътна инфраструктура предупредиха всички, които ще пътуват през планинските проходи, да подготвят автомобилите си за зимна обстановка – зимни гуми, ако се наложи и вериги, пълни резервоари с гориво и най-вече вниманието на шофьорите да е повишено.

Вирни се горе