Сняг в събота и неделя, в планините ще натрупа

Сняг в събота и неделя, в планините ще натрупа

Още днес привечер от запад ще започнат превалявания от дъжд, които до сутринта ще обхванат цялата страна. В събота, отначало в северозападните райони, валежите ще започнат да преминават в сняг. В района на София, според днешните очаквания, дъждът ще започне да преминава в сняг в по-късните следобедни часове, като само сняг ще завали вечерта или през нощта срещу неделя.

В южните райони и ниските части на Източна България почти през целия ден в събота валежите ще бъдат от дъжд. Температурите утре ще са в интервала между 3 и 8 градуса, малко по-ниски в северозападните части на страната.

В неделя преваляванията почти навсякъде ще бъдат от сняг, но до вечерта навсякъде ще спрат. Температурите сутрин ще бъдат от минус 4 до плюс 1, а през деня – от 0 до 5 градуса.

От понеделник до средата на седмицата времето ще остане без съществена промяна. Ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от сняг, като в планините ще се натрупа съществена нова снежна покривка. Температурите ще останат без голяма промяна: минимални – от минус 5 до 0, максимални – от 0 до 5, по високите полета, включително в района на София, до минус 1, минус 2.

Вирни се горе