Снежна байк надпревара в Пампорово

Снежна байк надпревара в Пампорово

В началото на месец февруари ще се проведе третото издание на Winter Bike Duel

Да се спуснеш с колело по най-стръмната писта в Пампорово, пред изненаданите погледи на всички скиори и бордисти в курорта? – Това не е просто идея, а това ще се случи на 9-10 февруари, когато ще се проведе уникалното състезание Winter Bike Duel 2013.

Вече две години поред снежната байк надпревара събира над 100 участника от цялата страна, които имат смелостта да се включат в нетрадиционното състезание. За първа година Winter Bike Duel ще се проведе в Пампорово, което гарантира ново и разнообразно трaсе, по което ще е необходимо да се изпотиш добре, за да спечелиш.

Тази година в курорта беше открит най-новия специализиран парк за планинско колоездене в България, който разполага с над 25 километра разнообразни трасета и маршрути, като за следващия сезон бройката им ще се увеличи значително – повече от плановете ще бъдат споделени на място.

По традиция състезанието ще протече на два етапа – индивидуални квалификации за време, в следствие на които ще бъдат определени стартовите двойки. Финалите ще бъдат в дуел формат т.е. стартиране по двойки с преки елиминации, което гарантира зрелищна надпревара и напрежение до края на всеки един сблъсък. Квалификациите и финалите ще се проведат на 10-ти февруари по специално подготвено трасе изпълнено с множество големи виражи, скокове, бабуни и други разанообразни препятствия.

Новото тази година е, че състезанието ще бъде два дни и тренировките ще бъдат изнесени предния ден, като ще се даде много по-добра възможност на всички състезатели да се запознаят основно със състезателното трасето и да се подготвят добре за сблъсъка с опонентите си на следващия ден.

Участниците ще бъдат разделени в три категории – Юноши 15+, Мъже 19+ и Жени 15+. В Winter Bike Duel vol.3 могат да се включат всички желаещи, като от тях се иска да заявят своето желание предварително на един от двата адреса – www.conceptcreative.org/register и www.veloparkpamporovo.com/register, като попълнят специалната бланка за участие.

Организаторите от Concept Creative, Case и Пампорово АД очакват тазгодишното издание на състезанието да бъде най-доброто до сега, като обещават отлично подготвено трасе и стегната организация само с приятни изненади.

За победителите има подготвен паричен награден фонд от 1200 лева, както и предметни награди любезно осигурени от спонсорите на събитието – Монстър енерджи и велосипеди Драг.

Специално за участниците в състезанието и техните близки има подготвени промоционални пакети от хотел Перелик за периода 09-10.02 – за допълнителна информация и резервации посетете www.perelikhotel.com

Очакваме всички любители на планинското колоездене, зимните спортове и всички, които просто обичат да се забавляват на 9-10 февруари в Пампорово, за да дадем старт на състезателен сезон 2013 и да прекараме един хубав снежен уикенд в планината.

За допълнителна информация: Ема Паунова ema@conceptcreative.org 0893831559

Вирни се горе