Смолянският исторически музей с награда на Сдружение „Български музеи“ за инициативата „Музейни игри на родолюбието“

 Смолянският исторически музей с награда на Сдружение „Български музеи“ за инициативата „Музейни игри на родолюбието“

За шеста поредна година Сдружение „Български музеи“ отличава музейни институции за приноса им в съхраняването и популяризирането на културното наследство на страната ни. Жури в състав проф. дпн Вася Делибалтова – ръководител катедра Дидактика, факултет Педагогика на Софийски университет, д-р Екатерина Цекова – директор на Национален политехнически музей, д-р Меглена Петкова – зам.-директор на Регионален исторически музей, Велико Търново, д-р Милен Николов – директор на Регионален исторически музей, Бургас, и Слава Иванова – изпълнителен директор на Национален дарителски фонд „13 века България“ определи носителите на наградите за 2021 г.

Сред наградените е и Регионален исторически музей „Стою Шишков“ Смолян. Отличието се връчва за инициативата „Музейни игри на родолюбието“, съобщиха от културната институция. В категория „Събития и работа с публики“ призът е присъден на Държавен културен институт Къща музей „Панчо Владигеров“, София със събитието: „SYNTHESIS“.

Наградата „Музей на годината” за 2021 г. се присъжда на Регионален исторически музей, Русе с Разкази за Средновековието.

Наградите „Наследство“ на Сдружение „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.

Вирни се горе