Смолянската болница получи четири модерни апарата за анестезия

Смолянската болница получи четири модерни апарата за анестезия

Четири модерни анестезиологични апарата получи МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Новата техника бе доставена миналата седмица, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев. Днес за първи път бе използван единият от тях по време на гинекологична операция. Ролята на апаратите е по време на анестезия да поемат дихателната функция на човек, която е много важна за гарантиране на сигурност при дадена оперативна интервенция.

Новата апаратура е на стойност 188 880 лева, като средствата са осигурени от Министерството на здравеопазването и собствени средства на болницата.

„Това са съвременни апарати, на реномирана марка, с всички възможни екстри – с режими на обдишване, с възможност за даване на анестезия на деца и възрастни, за да гарантираме сигурност по време на анестезия и болните да получават качествена и адекватна медицинска грижа. Всичко модерно, което може да съществува в тази насока, те ги покриват“, каза началникът на ОАИЛ д-р Красимир Събев.

Два от апаратите ще бъдат разположени в залите - хирургична и травматологична, и по един в Родилно и Гинекологично отделение. „С това реално покриваме всички възможни операционни, и там където е най-натоварено и най-интензивна оперативната работа в МБАЛ Смолян“, допълни още д-р Събев.

Вирни се горе