Смолянчанинът Йордан Фотев пътува с два буса към границата с Молдова, за да помогне на украински бежанци /обновена/

Смолянчанинът Йордан Фотев пътува с два буса към границата с Молдова, за да помогне на украински бежанци /обновена/

Смолянчанинът Йордан Фотев, който бе в листата за народен представител на „Има такъв народ“ и един от най-дейните представители в Смолянско от партията на Слави Трифонов отпътува вчера към граничния пункт Исакча на румънско-молдовската граница, за да помогне на жени и деца, бягащи от войната. Днес в социалните мрежи той публикува пост, че пътува към граничния пунк, като приблизително се очаква да пристигне там около 20:00 тази вечер.

"Отиваме заредили два буса с вода, дрехи, памперси и други неща от първа необходимост, които ще раздадем на украинските бежанци, а няколко човека бягащи от кошмара в Украйна ще транспортираме и настаним в Родопите. Благодаря на всички, които ни подкрепиха и дариха дрехи, които да оставим на граничните пунктове“, посочи организаторът Йордан Фотев.

Снощи Йордан Фотев съобщи в социалните мрежи, че са пристигнали в Исакча и са се регистрирали като доброволци. Доставихме събраните от нас дрехи и продукти. “Има добра организация от Румънска страна и хората се зарадваха, че сме тук готови да помогнем! Над хиляда човека се очакват да слязат от фериботите в рамките на следващите няколко часа”, съобщи смоленчанинът.

“9 човека (жени и деца) до тук заявиха, че искат да дойдат с нас за България. Ще преспим в бусовете с работещи двигатели, защото в палатките е адски студено и ще изчакаме ферибота, който пристига в 6:00 ам., за да запълним останалите места при желаещи евентуално за България. Всички хотели в периметър от 50км за заети, дори тези, които са платени! Няма места никъде за пренощуване, освен в палатките, но там е адски студено”, коментира Фотев.

Вирни се горе