Смолянчани се включиха в инициативата „Дари словото с дом“

 Смолянчани се включиха в инициативата „Дари словото с дом“

Деца, родители, десетки смолянчани се включиха днес в инициативата за спасяване на книги „Дари словото с дом“ в Смолян. Томове изхвърлени книги намериха днес нови читатели с акцията, организирана от Ваня Славейкова, предаде БТА.

Книги, захвърлени в София, достигнаха до родопския град благодарение на Ваня Славейкова. Непотребните книги са намерени на улицата, изхвърлени от наследници на апартамент в столицата. Според Ваня Славейкова изхвърлянето на книги е кощунство. На нейния призив за намиране на нови домове и библиотеки за тези книги се отзоваха читатели от различни поколения.

„Намерих „Тимур и неговата команда“ и ще чета на децата в детската градина книгата от моето детство, която ме научи да бъда добра с хората, да си помагаме и колко е важно приятелството и обичта между хората“, посочи учителката Светлана Стефанова пред БТА.

Не трябва да се изхвърлят книги, категорична е 8-годишната Лъчезара. Тя обяснява, че само е чувала за „Тимур и неговата команда“, но не я разгръщала.

Творби на Ремарк, Казандзакис, Яворов, Мелконян и др. бяха на щандовете пред "Office 1" в Смолян и ще бъдат част от домашните библиотеки на участници в инициативата „Дари словото с дом“. Читатели обсъждат възможността инициативата да се провежда периодично с варианта за обмен на книги.

Снимка: БТА

Вирни се горе