Смолянчани се поклониха пред подвига на Христо Ботев

Смолянчани се поклониха пред подвига на Христо Ботев

Смолянчани почетоха 146 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Тържественото честване на 2 юни се състоя на Стария център пред паметника на великия революционер и започна с Почетен караул от 101-ви Алпийски полк в Смолян. С падане на колене смолянчани се поклониха пред паметта на борците за националното ни освобождение, отдали живота си за свободата и независимостта на България, които винаги ще помним като неувяхващ пример за доблест и нравствена чистота.

venci

Слово за безсмъртния поет, публицист, журналист и революционер поднесе Милка Матушева, началник на ДА-Смолян. Христо Ботев ни остави завети, които трябва да помним и да предаваме на бъдещите поколения.

poklon

Прозвучаха и безсмъртните Ботеви стихотворения, изпълнени от актьора Румен Бечев.

На тържественото честване присъстваха областният управител Емил Хумчев, зам.-областният управител Явор Руженов, председателят на Общинския съвет Ангел Безергянов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, общински съветници и др.

Венци и цветя от различни институции, партийни структури и граждани бяха поднесени пред бюст-паметника на Ботев. На тържеството присъстваха много ученици и млади хора, които обсипаха с цветя паметника на безсмъртния българин.

Вирни се горе