Смолян отново излезе на протест

 Смолян отново излезе на протест

Протестиращите блокираха за кратко главния път Смолян-Пловдив през Рожен!

Протестът в Смолян продължи и днес (неделя). Шествието тръгна в 15,30 часа от табелата с „мечето“ на входа на Смолян (разклона за Пампорово и Стойките).

В протестното шествие се включиха над сто и петдесет автомобила и стотици хора. С надути клаксони, знамена и надписи “Протест” колоната премина през целия град, квартал Райково, бензиностанция “Лукойл” и се отправи посока Устово, където на бензиностанция „Омикс” на изхода на града се включиха още автомобили. Там главният път Смолян – Пловдив беше блокиран за кратко. Под звуците на родопска музика и патриотични песни движението бе спряно за около час. Пътните полицаи направиха опити да освободят трасето, но не успяха да принудят хората да пуснат колоните от чакащи автомобили. По-същото време на изхода на Смолян на разклона за Пампорово също имаше около 30 автомобила. По-късно колоната от Устово се насочи към там. Шествието премина символично през целия град, без да блокира пътища, за да стигне до разклона за Пампорово и Стойките. Там протестиращите блокираха за кратко и пътя за Пампорово и Девин.

Следващият митинг в Смолян ще бъде в деня, когато ще се проведе национален протест.

Исканията на протестиращите не се различават от тези на останалите в страната-да се промени стандартът на живот и системата.

Вирни се горе