Смолян отдава почит към Апостола на Свободата

Смолян отдава почит към Апостола на Свободата

Областният управител Захари Сираков се преклони пред безсмъртното дело на Апостола и поднесе венец на паметника му на пл. „Свобода“ в Смолян по време на почетният караул, изпълнен от възпитаници на ППМГ „Васил Левски“.

Отбелязването на 151 години безсмъртие на Апостола на Свободата в Смолян започна с провеждане на Регионално състезание „Лъвски скок“ с участието на всички училища в областта, носещи името „Васил Левски“. По-късно пред паметника на Апостола на пл. „Свобода“ жени от Пенсионерски клуб „Орфей“ рецитираха безсмъртни стихове, посветени на Дякона. Цветя и венци поднесоха заместник областният управител Зарко Маринов, заместник-кметът на Община Смолян Марин Захариев, председателят на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров, представители на институции и граждани.

Кулминацията на събитията в знак на почит към делото и паметта на Апостола на Свободата се поставя тази вечер с факелно шествие от площад „Св. Неделя“ до паметника на Дякона в двора на ППМГ „Васил Левски“ – кв. Райково, където ще се проведе митинг-заря.

Вирни се горе