Смолян е домакин на поредица от дискусионни кръгли маси за иновации в туризма

Смолян е домакин на поредица от дискусионни кръгли маси за иновации в туризма

Поредица от дискусионни кръгли маси за туризма предстоят от 27 до 29 май в #Смолян, съобщиха от Регионалната туристическа асоциация (РТА) „Родопи“. Иновации в туризма, дигитални продукти за управление и реклама в туристическата сфера, възможности за представяне на трансграничната българско-гръцка зона като привлекателна за туризъм дестинация са част от темите на дискусиите.

На 27 май ще се състои дискусия „Иновации, екстраверсия, корпоративна социална отговорност в туризма“. Събитието е насочено към представители на туроператорски фирми, туристически агенции, маркетинг специалисти в хотелиерството, екскурзоводи и планински водачи. На кръглата маса ще се представят модели за устойчиво развитие в туризма, софтуерни възможности за управление, тенденции в селския и кулинарния туризъм. Първата дискусия е в рамките на проекта „Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“, изпълняван от Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

На 28 и 29 май ще се състои кръгла маса по проекта „Интелигентни маркетингови стратегии за туризъм в трансграничната зона България-Гърция“. В дискусията ще участват представители на 15 туроператорски фирми от страната, специализирани в предлагането на туристически пътувания и продукти в планините на България, уточняват от РТА „Родопи“. Форумът е част от дейностите за популяризиране на трансграничната зона между Гърция и България като дестинация със съхранено богато природно наследство, предаде БТА.

Вирни се горе