Смолян бе домакин на Международен Медицински Форум

Смолян бе домакин на Международен Медицински Форум

Програмата на 11-ия конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум (ЮЕМФ) продължи днес в Смолян - сърцето на Родопите. Участниците в конгреса бяха посрещнати в родопския град с концерт с участието на фолклорен ансамбъл „Родопа“ и гайдарски състав „100 каба гайди“.

gaidi

Президентът на форума проф. Андрей Кехайов представи новия борд на ЮЕМФ, в който участват представители на Израел, Русия, България, Грузия, Узбекистан, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения.

"Като президент на този форум и един от създателите през далечната 2005 година, заедно с македонския лекарски съюз и албанския, далеч преди политиците да заговорят за Западни Балкани, ние имахме идея да обединим лекарите в името на ценности и каузи, а за лекарите ценностите и каузите са етика и това да бъдат създадени условия да лекуват хората", каза в Смолян проф. Кехайов.

bta

"Каква по-голяма чест за мен като президент, през второто десетилетие на тази организация, след десет успешни конгреса в Блгария,Сърбия,Албания,Македония,Украйна,Грузия,Гърция и др., шест конференции, 30 заседания и този форум сега, който е уникален, защото лекарите имат обща мисия, каза в приветствието си президентът на ЮЕМФ. Πpeз вcичĸитe тeзи гoдини ocнoвнa наша цeл e дa дaвaмe тpибyнa и пoлe, нa ĸoeтo вoдeщи cпeциaлиcти дa мoгaт дa oбмeнят oпит пo - нaй-aĸтyaлнитe тeми в здpaвeoпaзвaнeтo. Heщo, ĸoeтo cмятaм, чe e бeзцeннo, заяви пpoф. Aндpeй Kexaйoв.

Този форум се роди, като идея след пандемията, като възможност за комуникация на живо и се радвам, че след няколко месеца успяхме с колегите да реализираме 11-тия конгрес на ЮЕМФ, посочи д-р Кехайов.

На събитието, което се провежда присъстваха повече от 600 лекари от 18 страни, а 60 лектори от целия свят споделиха световните новости по най-значими за националното и световното здравеопазване теми, посочи проф.Кехайов. Той допълни, че форумът ще изиграе и ролята на катализатор за процесите, за правилния дебат в системата на здравеопазването.

hora

След богата фолклорна програма с участието на ФА "Родопа" и гайдарски състав „100 каба гайди“ проф. Кехайов награди кметът на община Смолян Николай Мелемов със статуетка "Феникс", като домакин на събитието в Смолян и му благодари за подкрепата и общите усилия за подобряване качеството на здравеопазването в региона и страната.

mel

Югoизтoчнo-Eвpoпeйcĸият Meдицинcĸи Фopyм по време на конгреса oтличи нaциoнaлни и peгиoнaлни мeдии. Сайтът Smolyannews.com получи днес приз зa oбeĸтивнa и бeзпpиcтpacтнa жypнaлиcтиĸa и зa пpoфecиoнaлнo и oбeĸтивнo oтpaзявaнe нa тeмитe в здpaвния ceĸтop в Бългapия. Πpeдceдaтeлят нa фopyмa пpoф. Aндpeй Kexaйoв блaгoдapи нa всички журналисти зa пoдĸpeпaтa и oтpaзявaнeтo нa дeйнocттa нa пpecтижния мeждyнapoдeн мeдицинcĸи Koнгpec.

saita

Вечерта продължи с изискан коктейл за гостите под открито небе на Амфитеатъра в Смолян и заря.

koktail

tona

Вирни се горе