Служителите на ОДМВР-Смолян отбелязват професионалния си празник

Служителите на ОДМВР-Смолян отбелязват професионалния си празник

Служителите на ОДМВР-Смолян отбелязват професионалния празник на Министерството на вътрешните работи и честването на 143 години от неговото създаване на 5 юли 1879 година с церемония по поднасяне на венец на паметника на Христо Ботев.

mvr

По повод празника са наградени 23 служители за постигнат съществен и колективен принос при изпълнение на служебните задължения, изразяващ се в проявен висок професионализъм, осъществени трайни професионални резултати при ежедневните служебни мероприятия, активна дейност за превенция и пресичане на престъпления и за утвърждаване и популяризиране на добрите практики и положителните примери в работата на полицейските служители с цел издигане доверието към Министерството на вътрешните работи.

С „Писмена похвала“ от директора на ОДМВР- Смолян са наградени 21 служители, а 2-ма са преназначени на по-висока длъжност в рамките съответния вид длъжност.

Със заповед на главния секретар на МВР с „Писмена похвала“ са наградени и 4-ма служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

С „Грамота за заслуги“ и плакет за съществен граждански принос, относно предотвратяване на престъпление – извършване на телефонна измама и навременно оказвано съдействие в работата на органите на МВР – Смолян, свързано с отлично заявена гражданска позиция и личен ангажимент е награден Мартин Сергеев Чаушев. Директорът на Областната дирекция – старши комисар Костадин Пачеджиев лично връчи наградите на смолянчанина и му благодари за доблестната постъпка.

Традиционно със събрани средства, отделяни ежемесечно от служителите на областната дирекция и с подкрепата на членовете на Международната полицейска асоциация /ИПА/, бяха подпомогнати шест деца на полицаи загинали по време на изпълнение на служебните си задължения.

От името на ръководството на ОДМВР-Смолян и лично от свое име, старши комисар Костадин Пачеджиев поздрави служителите по случай празника. Той изрази своето уважение и признателност към всеотдайността и професионализма им и пожела здраве, воля и упоритост в напрегнатото ежедневие, нови успехи в служебен и личен план, благодари им за избора, за амбицията и за енергията да служат вярно на страната на доброто.

Вирни се горе