Служители на ДГС Смолян и деца от клуб „Родопски скаут“ поставиха горска аптечка в района на парк „Амзово“

  Служители на ДГС Смолян и деца от клуб „Родопски скаут“ поставиха горска аптечка в района на парк „Амзово“

Служители на ДГС Смолян и деца от клуб „Родопски скаут“ поставиха горска аптечка в района на горски парк „Амзово“. Проявата е част от инициативата на ЮЦДП-Смолян за поставяне на комплекти за първа помощ в горите.

На територията на всички стопанства на Южноцентрално предприятие в областите Смолян, Пловдив, Пазарджик и Кърджали, ще бъдат поставени над 350 горски аптечки на най-посещаваните от туристи места, екопътеки, туристически маршрути и защитени местности. Комплектите за първа помощ ще бъдат обозначени и позиционирани на видни места. Те съдържат необходимите превързочни материали, които туристите могат да ползват при инцидент в гората.

На територията на ДГС Смолян предстои да бъдат монтирани още 12 горски аптечки – на екопътека „Каньон на водопадите“, местностите „Чакалото“, „Язовира“, „Пантелеймон“, „Смолянски езера“, „Казанджи дере“, „Чамла“, „Кьошке“, „Картола“, „Страженски камък“ и на връх „Снежанка“.

Децата от клуб „Родопски скаут“ с интерес се включиха в урок по горска педагогика, проведен от лесоинженери от Държавно горско стопанство-Смолян и ЮЦДП. Те научиха как се засаждат и отглеждат фиданки, добиха знания за животните в гората, направиха интересни картички с материали от красивата природа на Родопа планина.

Вирни се горе