След ремонта на улиците, обновяват и тротоарите в Мадан

След ремонта на улиците, обновяват и тротоарите в Мадан

Продължават дейностите по ремонтиране на тротоарите в града. След като наскоро бяха обновени тротоарите, намиращи се на ул. “Република” и ул. “Перелик”, работата продължава и по ул ”Явор ”. Общата площ на участъците, предвидени за ремонт е близо 1 600 кв/м., а средствата за новия облик на главните улици са осигурени от Общинския бюджет.

Обновяването на настилките ще допринесе преди всичко за удобството и безопасността на пешеходците, както и за подобряване на цялостния облик на градската среда, тъй като в момента състоянието тротоарните плочки са силно амортизирани, на места бордюрите и тротоарните плочи са разрушени, пропаднали, счупени или липсват, което затруднява използването им,съобщи кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

“Ще припомня, че през изминалите почти осем години по различни европейски програми, както и със собствени средства успяхме да ремонтираме до момента над 20 000 кв.м тротоари и бордюри, а след приключването и на тези ремонтните дейности , вече 95% от тротоарите на територията на общината ще бъдат напълно обновени”, посочи Молайсенов.

Вирни се горе