След няколкогодишно прекъсване, благотворителният футболен турнир "Smolyan Cup” се завръща

След няколкогодишно прекъсване, благотворителният футболен турнир "Smolyan Cup” се завръща

След няколкогодишно прекъсване, благотворителният футболен турнир "Smolyan Cup” се завръща тази събота и неделя в родопския град. За пореден път организаторите на проявата, между които са Антоан Шотаров, Венцислав Чавдаров и Антон Шемширов ще се опитат да помогнат на 18-годишната Дани от Смолян, която претърпя трансплантация на костен мозък в Турция. Дани обаче продължава поддържащо лечение. На всеки три месеца тя трябва да посещава лечебното заведение в южната ни съседка. Всяко посещение, свързано с изследвания и пр., струва на семейството й 5 000 лв. Турнирът ще се опита да помогне и на Анета Чолакова от Чепеларе. Младата майка сама се грижи за двете си деца, които са със здравословни проблеми. Дъщеря й Станимира не може да се движи, храни и обслужва без нейна помощ. Момичето се разболява едва когато е на осем години. Всичко започва с тежко главоболие. Следва лутане по болници лекарите поставят на Станимира тежки диагнози, сред които хидроцефалия, епилепсия и др. С подкрепата на Фонда за лечение на деца в чужбина, семейството заминава за клиника във Франция. Там детето претърпява четири тежки операции. Големите отговорности, грижи и проблеми започват да тежат на бащата... Един ден той просто изоставя семейството и децата си. Анита обаче и до днес продължава да се бори за живота им. Синът й, който сега е 14-годишен, също е с нелека диагноза. Семейството живее на квартира и често парите не достигат за елементарни битови нужди. Станимира се храни със специални храни. Лекарствата също не са евтини. Ани разчита само на парите от пенсията на Станимира и заплатата си, като личен асистент. От следващия месец обаче ще й бъдат спрени. До подновяваване на договора за ТЕЛК-овото решение на 16-годишната Станимира.

Даниела и Анита ще присъстват лично в неделя на награждаването на отборите. През двата дни на турнира ще има поставени кутии за дарения. Всяка дарена стотинка е огромна помощ за двете семейства. За това организаторите призовават през този уикенд да се разходим до стадиона, да се насладим на футболния турнир... и да подадем ръка на наши съграждани в нужда.

Турнирът по футбол на малки врати стартира на 13 май от 14:00 часа на Многофункционалното спортно съоръжение, което се намира в района на Стадион "Смолян".

В него участие ще вземат общо 10 отбора, с представители на Смолян, Рудозем, Чепинци и Мадан. Таксата за участие на състезател е от 15 лв. Срещите на 14 май стартират в 08:00 часа, като победителят ще стане ясен в 19:00 часа.

Нека бъдем съпричастни и да подпомогнем благотворителната проява!

Вирни се горе