След кратко боледуване почина съдебният лекар на Смолян д-р Тодор Добрев

След кратко боледуване почина съдебният лекар на Смолян д-р Тодор Добрев

С дълбока скръб и огромна тъга съобщаваме, че след кратко боледуване, почина д-р Тодор Добрев - началник на отделението по съдебна медицина в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” - Смолян.

„Напусна ни човек с голямо и благородно сърце, с доказани нравствени добродетели, заслужил уважението не само на своите близки и приятели, а и на жителите на Смолянска област. Д-р Тодор Добрев бе отдал живота си на една от най-тежките специалности – съдебна медицина”, каза изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян, д-р Марин Даракчиев.

Д-р Тодор Добрев е роден 1959 г. Магистър е по медицина от Медицински университет в Пловдив, призната специалност „Съдебна медицина”. През 2006г. завършва специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт-здравен мениджър” в МУ - София. Магистър по право от Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий”. През 2007 г. придобива юридическа правоспособност от Министерството на правосъдието. Бил е главен асистент при Катедра „Съдебна медицина” на Медицински университет –Пловдив. Експерт „Съдебномедицински експертизи”, вписан в списъка на експертите –МП, Апелативен съд-Пловдив.

От Областната дирекция на МВР също се присъединяват към скръбта от ненавременната смърт на д-р Добрев. „За нас той беше не само колега, без който не можехме да работим, но и приятел. Винаги беше готов да ти помогне, да ти подаде ръка или да даде съвет”, казаха от ръководството на полицията в областния град.

Поклон пред светлата му памет

Вирни се горе