Славка Калчева ще оглася поляните в местността "Събора" на 20-ти август

Славка Калчева ще оглася поляните в местността "Събора" на 20-ти август

Любимата песен на милиони българи “Бяла роза” изпята от Славка Калчева ще оглася поляните в местността “Събора” на 20-ти август

Концертът на Славка Калчева е част от програмата на тазгодишния Празник на Община Доспат. Народната певица ще излезе на голямата сцена на 20-ти август от 12,00 часа и ще изпее любимите песни на публиката.

Славка Калчева е в град Ямбол на 2 декември 1954 г. Завършила е средно музикално училище. Като млада е била солистка на Дълбокоизворската група. Първият ѝ албум е издаден на грамофонна плоча. Била е омъжена за брата на ръководителя на оркестър „Козари“ Марин Калчев. С този оркестър пее по участия и концерти, записва албуми с него и етърва си Руска Калчева. През 2000 г. песента ѝ „Бяла роза“, от мнозина възприемана като народна песен, въпреки че е авторска, написана от Славка Калчева, става първият голям хит в народната музика и Калчева се свързва най-вече с тази песен. Певицата споделя за песента: „Колкото до силата на тази песен, аз съм автор на музиката ѝ и на половината от текста, обаче и досега не мога да си обясня откъде идва тя“ – казва Славка Калчева в интервю за тиражен вестник. През 2015 г. записва дуетни песни с народния певец от Тракия – Николай Урумов. Има дует и с колежката си Тони Дачева. В интернет популярност добива дуетът на Калчева и Урумов на песента „Песен за Гергьовден“.

Вирни се горе