Слънцето ще се покаже за кратко, зимата настъпва

Слънцето ще се покаже за кратко, зимата настъпва

Слънцето ще се покаже за кратко в Западна България и за по-дълго през деня на Изток. Ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват поне в светлата част на деня. Дневни температури – между 7 и 12 градуса, по-ниски в мъгливите райони.

Вторник и сряда ще са облачни и дъждовни, като в някои точки от страната валежите от дъжд ще са значителни, с количества за двата дни около и над 50 литра на квадратен метър. С падането на температурите първо в планините на Западна и Централна България, после и в по-ниските предпланински масиви, както и в някои котловини на Западна България, дъждът ще се обърне в сняг.

По-значителна снежна покривка около и над 20 сантиметра ще се акумулира в планинските райони на Западна България и на места в Централна Стара планина. Възможни са усложнения в трафика по планинските пътища и проходите.

В четвъртък ще остане облачно с отделни краткотрайни разкъсвания. Вечерта и през нощта отново ще превали, но на по-малко места и по-слабо. От петък до неделя облаците ще намаляват, дневните температури ще се повишат до нива в неделя между 8 и 13-14 градуса.

Вирни се горе