Слънчево, температури до 18 градуса

 Слънчево, температури до 18 градуса

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за март. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в София – около 2 градуса, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

От югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София – около 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Постепенно от югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Във вторник облачността ще е по-често значителна, на отделни места в Южна България и планините ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните – между 16 и 21 градуса, по Черноморието 10-14 градуса. В сряда облачността временно ще намалее, по-късно през деня отново ще се увеличи и привечер и през нощта срещу четвъртък в югозападните райони на отделни места ще превали. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, слаб до умерен, с него температурите ще се повишават.

Вирни се горе